kolmapäev, 3. veebruar 2010

Pajaroog ubadega

Kaunvilju peaks paaril korral nädalas sööma. Meil pole see eriti kombeks. Suvel teeb küll Robin meie hernepeenra kiirelt tühjaks, aga sellest ei piisa kogu aastaks. Ja meie aedviljapeenar on imeväike - nii u. 1x3m. See peab mahutama porgandid, herned, maasikad, maitsetaimed, teetaimed.........kirsipuu ka.
Meie lemmik oatoit on alljärgnev pajaroog. Olen teinud seda üle 10 aasta. Natuke muudan vahel ka.
Retsept:
1purk valgeid ubasid tomatikastmes
1purk punaseid ubasid
1 purk kooritud tomateid
3 keskmist porgandit
5 keskmist kartulit
2 küüslaauguküünt
3 sibulat
u. 500g hakkliha vms.
maitseained omal soovil, petersell
Koori-tükelda kraam meelepäraselt. Pane porgandid potti vähese veega hauduma. Samal ajal prae kergelt lihakraam, sibulad, küüslaauk ja vala potti. Lisa kartulid. 5 min pärast lisa purgikraam, maitsesta ja lase u. 10 min podiseda. Kui mingil hetkel tundub olema vedelikupuudus, siis lisa keeduvett. Toiduained peaksid olema vedelikuga tasa. Nii saad hea mahlase roa.
Peale võib panna tsipa hapukoort, kõrvale võtta keefiri ja korralikku leiba.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar