teisipäev, 9. veebruar 2010

Kuskuss







Cous Cous või kuidas iganes seda meie omas keeles kirjutama peaksime on meile selline harjumatu praekõrvane. Kuna meie pere ostab enamuse oma kartulitest poest, siis on kartulid mõnikord otsa saanud. Jääb üle riis, tatar, makaronid.....kuskuss. Täna tegin siis seda viimast varuvarianti. Meie Lovisaga sõime rõõmsalt, Robin on tatine ja üsna isutu. Võttis paar ampsu vaid. Kõige parem arvustaja Helina on veel koolis. Robert sööb kõik mu toidud ära ja ütleb, et kui sõi ära, siis oli hea. Võta sa siis kinni...



Valmistamiseks kasutasin kõike tunde järgi ja numbritesse on aineid üsna keeruline arvestada.






250g kuskussi



250ml tulikuuma (kana-) puljongit



1 väike purk (kiker-) herneid






Vala tuline puljong sooja nõusse ja lisa kuskuss, sega kergelt. Puljongit peaks olema nii 1cm üle kuivaine. Kata kaanega. Kurna herned ja loputa tulise veega. Saad nad niiviisi puhtaks ja soojaks ka, et mitte ülejäänut maha jahutada. Lisa herned ja sega läbi. Vajadusel lisa veel kuuma vett ja soovi korral 1spl head oliivõli. Lase veel kaanega nõus seista u. 5min. Kuivaine ise on eelküpsetatud ja seega keetmist ei vaja. Nüüd võid asuda sööma. See toit on väga toitev ka ilma lisanditeta. Meil on olemas eile küpsetatud liharullid kastmes. Täna sain lihtsalt läbi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar