pühapäev, 28. veebruar 2010

Tatrapannkoogid


Mis pühapäev see ikka on ilma pannkookideta. Kuna me sööme küpsetisi hulgim, siis pannkooke ei tee ma kuigi tihti. Viimati sõin pärmipannkooke ema juures paar pühapäeva tagasi. Pärmipannkoogid on mu lemmikpannkoogid. Kuna ma tahan aina midagi uut süüa, siis mõtlesin midagi uut katsetada.

Minu teada on need isegi Ahvenamaa rahvusmaiuseks.
Kasutasin:

300g tatrajahu

150g nisujahu

5 muna

0,5tl soola

2spl suhkrut

1tl küpsetuspulbrit

piima


Segasin kuivained vispliga läbi, lisasin munad ja u. klaasi piima. Nüüd segasin vispliga edasi pidevalt piima lisades. Taigen paisub segamise käigus. Küpsetamisvalmis on taigen siis kui on parajalt hapukooretaolise konsistensiga.

Küpsetamine on lihtne. Söömine veelgi lihtsam. Need koogid lausa sulavad suus. Peale panime vedelat mett ja mustikatoormoosi. Kohe söön mõned veel maasikatoormoosiga. Sobivad kindlalt ka hapukoorega. Meeletult head! Juba plaanin uuesti küpsetada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar