laupäev, 27. veebruar 2010

Kõrvitsasai rosinate ja soolapähklitega


See ei ole päris minu enda looming. Algidee sain ´´Pereköögist´´. Mõned kogused originaalretseptist muutsin ja tegelikult paneks isegi veel rohkem suhkrut. Mu õde Meeri arvas sama. Talle tundus, et olen mingit tervisesaia teinud.

Retsept ise on siin:

400g kõrvitsapüreed

1dl piima

25g pärmi

1,5dl suhkrut

0,5tl soola

1,2dl kaerajahu

50g võid

u.7dl jahu

1,5dl rosinaid

100g soolapähkleid

Segasin kokku kõrvitsa, piima, soola-suhkru, või, kaerajahu ja pestud rosinad. Lasin neil ahju otsas soojeneda. Siis lisasin pärmi ja peale selle lahustumist jahu. Sõtkusin taigna parajalt paksuks jahu pidevalt lisades. Jahu kogust tuleb ise jälgida sõtkumise käigus. Nüüd katsin taignakausi kaanega ja asetasin jälle ahju otsa. Kerkimine meil võtab keskmiselt 15min aega. Seejärel sõtkusin sisse tsipa purustatud soolapähkleid ja punusin palmiksaia. Lasin kerkida kahekordseks ja küpsetasin 200kraadi juures kuldpruuniks. Täitsa põnev sai küpses. Rosinaid võiks isegi rohkem lisada, sest meie Lovisa nopib neid siis lihtsama vaevaga endale suhu.



  • soolapähkleid on lihtne purustada haamriga läbi kinnise pakendi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar