Lapsed ju armastavad makarone. Helina soovib neid alati. Teatavasti tehakse tavaliselt praetud makarone hakklihaga. Nüri toit. Ma ei suuda seda teha. Mina olen sellest tuletanud vähe normaalsema roa.......ise arvan nii.
Talvepastaks nimetan seda seepärast, et teen seda talvel kui oma aiast ja turult häid aedvilju võtta pole. Poes müügil olevad paprikad, tomatid, suvikõrvitsad jne. on liiga mürgitatud ja minu käsi ei sirutu neid ostma. Suvel kasutan oma aia kraami sama toidu juures.
Võtan:
1pk täistera vms. pastat
2pk külmutatud aedvilju (Brüsseli kapsas, lillkapsas, brokkoli, porgand, paprika, mais jne.)
400-500g hakkliha/kanahakkliha/kanafileelõike vms.
petersell jt. maitseained
hea õli praadimiseks
Kõigepealt keedan soolvees pasta ja praen lihakraami (sibulaga mõnikord). Lisan pannile aedviljad ja hautan veidi kaane all. Maitsestan ja praen valmis. Lõpus lisan pasta ja kuumutan kõik korralikult läbi. Võib tsipa kaane all tõmmata.
Kõrvale pakun keefiri.
Valmib u. poole tunniga ja maitseb hästi. Tavaliselt kasutan kanaliha. Kuidagi mõnusam. Pildil on segahakklihaga tehtud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar