esmaspäev, 15. veebruar 2010

Tatrapuder lihaga

Kuulsin täna telekast head nalja:
  • Missugune on Kopli puzzle?
  • Lähed Kopli linnaossa ja ostad poest 10 lihapirukat. Siis lähed koju ja paned nendest kassi kokku.
Nüüd siis tatrapuder. Ma ei tea kuna ma seda esimest korda tegin ja kust see idee tuli, aga olen seda putru aastaid valmistanud. Lihne valmistada ja maitsev ka. Robert küsib ka aina.
Toiduaineid kasutan tunde järgi, koguseid ei kaalu. Antud koguseid võib kohendada omal soovil.
500g tatart
500g hakkliha vms.
4 sibulat
maitseaineid
peterselli
õli praadimiseks
Kõigepealt pesen tatra ja panen aurutuspotti keeva veega (kui pole võimalust, siis peaks keetma tatra potis pehmeks). Kuni tatar valmib koorin-tükeldan sibula. Siis praen selle kergelt ja praen ka hakkliha. Tavaliselt kasutan hakkliha, vahel ka lihakuubikuid. Pean eelistama pehmemat lihakraami, sest Lovisal veel mõned piimahambad puudu ja Robinil ka 20 piimahammast vaid. Nüüd valan kogu kraami ahjupotti, segan ja maitsestan. Asetan ahju ja küpsetan 200 kraadi juures u. 1h. Küpsetamise keskel võiks korra piiluda potti, segada ja vajadusel lisada tsipa keeduvett.
Kõrvale valmistan toorsalati nt. peasalat+tomat.
Robinile meeldib hapukoorega süüa.
Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar