laupäev, 30. jaanuar 2010

Lõhe Nigella moodi


Helina väänas kossu trennis jala välja ja on nüüd kodune mõnda aega. Vaatasime ühel hommikul koos Nigella kokasaadet kus ta valmistas kalarooga. Helina vaatas ja arvas, et see paistab täiesti hea olevat. Ta muide kala ei söö. Ütlesin, et meil lõhe olemas ja võime kohe teha sama toitu. Nii siis tegingi ja Helina oli väga rahul.


  • Alustuseks vajad nii 5oo-700g head punast kala. Pane praeahi sooja. Aseta kala parajale ahjuplaadile ja lisa vett nii, et kala saab napilt kaetud. Pane ahju küpsema nii 20min.


  • Koori nüüd 3 sibulat, tükelda ja kuumata 2spl hea õliga. Lisa meelepäraseid kalamaitseaineid, soola, hiljem peterselli. Lisa 2 kotikest head riisi.


  • Keeda 3 muna ja koori.


  • Kui kala on valmis, vala vedelik läbi sõela riisile. Hauta riis madalal kuumusel pehmeks. Kui soovid ilusat kollast riisi ja sinu maitseained seda ei võimaldanud, lisa natuke safranit.


  • Kala peenesta kahvliga u 3x3cm tükkideks ja nopi kõik mittesöödav välja. Kata fooliumiga kuniks riis valmib.


  • Lõika munad pikkupidi neljaks ja lisa toidule.


  • Viimaseks vala riis kalale ja sega kergelt läbi. Kontrolli maitset!


Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar