teisipäev, 19. jaanuar 2010

Aedvilja püreesupp


See on kõige lihtsam püreesupp Monicale. Eile selgus, et ta pole kunagi ise püreesuppi valmistanud. Püreesuppi võiks igaks elujuhtumiks osata valmistada. Sobib eriti hästi juhul kui sööjal:

1. puuduvad veel hambad

2. puuduvad juba hambad

3. puuduvad jälle hambad

4. eemaldati hiljuti kurgumandlid

5. jne.



Alusta nii: koori 2 sibulat, 2 porgandit, 2 kartulit. Tükelda kõik.

Vala paksupõhjalisse potti nii 2spl head õli. Lisa sibul, porgand ja kuumuta kuni sibulad on klaasjad. Lisa kartulid ja kuumuta veel kuni aedviljad hakkavad veidi värvi muutma. Lisa nii 0,5l kuuma vett ja kanapuljongi kuubik vms. ja keeda kõik pehmeks. Seejärel püreesta kõik saumixeri või pudrunuiaga. Lisa rõõska- või vahukoort oma maitse järgi. Lase keema ja maitsesta oma maitse järgi üle (sool, pipar, maitseroheline). Kui soovid vedelamat suppi, lisa keetmise ajal keeduvett.



Lisada võid ka: sulatatud juustu, kõrvitsat, kaalikat, porrut, küüslaauku jne.

Kui soovid siidisemat suppi, jäta kartul välja.


Lisaks võid pakkuda rõstitud saiakuubikuid, kõrvitsaseemneid jms.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar