teisipäev, 26. jaanuar 2010

Karask


Täna tegime karaskit! Seda tegin suvel tihti, kuna siis oli vaja alailma valmistada kiirelt midagi toitvat ja head. Proovisin erinevaid retsepte ja siis kombineerisin enda jaoks parima.

Eriti sobilik on karask väikestele lastele õues näpuvahele pistmiseks. Selle karaski kasuks räägivad mitmed plussid:

1. ülilihtne valmistada

2. kiirelt valmiv

3. võimalik süüa mitmel moel

4. sobib ka hambututele (nt. meil titad)

5. sisaldab meeletult kiudaineid

6. tervislikum kõigist küpsistest (maiustustest) mida lastele pihku surutakse

7. vägagi toitev



Vajad: kauss+segamisvispel

Kuluained:

250g kohupiima

1 muna

1 dl piima

0,5 tl soola

1-3 spl mett või suhkrut

50 g sulavõid

1 tl küpsetuspulbrit

3,5 dl odrajahu (nt. ökojahu kliidega)



Pane ahi sooja (200kraadi). Sega kõik korralikult läbi ja vala küpsetusalusele. Aja spaatliga u. 1,5 cm paksuse kihina laiali. Küpseta helepruuniks.



Vala endale klaas piima ja lõika kohe paras tükka karaskit. Mina lõunasöögiks enamat ei vaja. Õhtul võtan veel mõne tüki meega või hea võiga. Sobib ka maapähklivõiga jne.

Kes magusat ei armasta, siis lisada vaid 1spl mett. Sellisel juhul võib süüa nagu leiba. Jube hea süüa maitsevõiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar