esmaspäev, 25. jaanuar 2010

Ahjuaedviljad lihaga

Kaunistada pole vaja, see on mõeldud suule ja kõhule. Kui silmadele soovite, siis vaadake aknast välja. Kauaks seda lumeilu ei pruugi enam olla. Head isu Marju!


Miks süüa aedvilju?


1. Helinale õpetati koolis, et iga päev tuleb süüa 5 eri värvi aedvilja.


2. J.Oliver paneb ka kõvasti rõhku aedviljadele ja on täiega popp.


3. Aedviljad on paljudele praktiliselt tasuta käes.


4. Eile Selveris oli väga hea valik kohalikke aedvilju ja eriti odavalt.


5. Väga lihtne on nendest valmistada suur kogus head toitu.




Vajad: ahjupott, koorimisnuga, kokanuga, lõikelaud.


Veel:


5 kartulit


2 suurt porgandit


1 väike kaalikas


0,5 väiksemat kapsast


2 küüslaauguküünt


4 suurt viilu kolgitud kaelakarbonaadi


maitseaineid (nendega ma väga ei peenutse, et säilitada häid naturaalseid maitseid)


tsipa head õli


(lillkapsas, brokkoli, sibul jne.)




Koori ja tükelda kõik (kuubikud, pulgad, kettad). Määri pott õliga ja lao hea kraam sisse: porgand, kapsas, kaalikas, maitsestatud liha (määri nt. sinepi-õli-mee seguga), küüslaauk ja kõige peale kartul. Pihusta peale veidi soola ja õli. Nüüd kaas peale ja ahju. Kontrolli olukorda 1h pärast. Vajadusel lisa vett. Aseta veel ahju üheks tunniks. Mina kasutasin täna malmpotti ja Roberti kõetud ahju. Kellel seda luksust pole, siis heaks alternatiiviks on praeahi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar