laupäev, 2. jaanuar 2010

Pavlova

(lisasin uue pildi, kuna seekord jõudsin pildi teha näksimata koogist)

Kes ei tea, mida piparkoogitaigna tegemisest üle jäänud munavalgetega teha, siis see on üks imelihtne võimalus. Ise ei peagi suurt midagi tegema. Köögikombain ja praeahi teevad peaaegu kõik ära. Vaja läheb imevähe asju:
6 munavalget vahustada
4dl suhkrut lisada vähehaaval
1sl tärklist lisada viimase suhkruga segatuna
1tl äädikat lisada vähehaaval

Lapsed samal ajal toidavad üksteist ise ..........



Nagu imeväel valmis selline kuhi suurepärast kreemi:




Vormi sellest sobiva suurusega koogipõhi, jättes ääred kõrgemad. Küpsetusalusel on ringid olemas. Küpsetades vajub kook paar cm-t laiemaks.



Aseta 200- kraadisesse ahju ja alanda temperatuur 150 peale. Küpseta 1h ja kui kook hakkab jumet võtma, alanda temperatuur 100- kraadini. Küpseta veel 1h. Lülita ahi välja ja lase koogil seal jahtuda.

Peale vahusta u. 400-500 ml vahukoort vähese suhkruga (oma maitse järgi)

Kaunista!!!

Vahukoore asemel võib teha kohupiima või toorjuustu kreemi.

Ilus lumeilma kook!



Pole palju kooke, mida on veel lihtsam teha. Nii, et HEAD ISU!

3 kommentaari:

  1. See retsept on kirja pandud just Janele, kes munavalged ära viskas. Mul jäävad üle just kollased, sest teen just jälle Pavlova kooki. Pakin munakollased väikestesse snack bags-sse ja kasutan ära hommikul nt. omleti sees.

    VastaKustuta
  2. Ütleme nii, et magustoidumaailma amatööridele on besee üks neetult keeruline ülesanne - pärast kahte ebaõnnestunud katset - üks Brita koogi ja teine lihtsalt beseega, viisidki mõttele, et munavalged on lihtsam ära visata.
    Meil omlette ei armastata ja munavalged tekivad Penne Carbonara a la Jamie Oliver sagedasest tarbimisest. Järgmine kord olen targem ja viin need Marjule põhjalikumaks väljaõppeks kohapeal :-)
    Ausalt öeldes ei kujuta ette, mitu tundi su ööpäevas on – kooke ja ehteid tuleb nagu pärleid
    Jane

    VastaKustuta
  3. Nami, tahaksin kohe praegu seda Pavlovat;) Võibolla teen isegi täna. Kuigi oli plaanis valmistada selle talve viimased piparkoogid:)

    VastaKustuta