esmaspÀev, 30. august 2010

Yorkshire´i pudingudđŸ„§


Plaanisin neid teha oma kĂŒmme korda ja alati tuli midagi vahele. Helina otsis korduvalt retsepti vĂ€lja, aga ma ikka ei leidnud vĂ”imalust. NĂŒĂŒd on siis tehtud! Eile tegin Ă”htumaiuseks ja sĂ”ime sulameega Ă€ra imekiirelt. VĂ€ikestele sodistamiseks mett ei lisanud. Maiasmokk Robin sĂ”i 4 pudingut Ă€ra ilma "hingamata".

Hommikul Ă€rkasin olude sunnil vara ja tegin uued pudingud. Ikkagi laste viimane suvepĂ€ev ju. Kui tainas  peale Ă€rkamist kiiresti (u.2min) valmistada, siis hommikuste toimetuste ajal on paras pudingud ahju tĂ”sta. Tainas tahab enne ahju panemist u 30 min seista. 
Retsept on pÀrit Jamie Oliveri retseptivaramust.


Retsept 12-le pudingule.

3 muna

115g jahu

285ml piima

tsipa soola

12spl Ôli vormidesse


Kui sul on suur TW segisti, siis vala asjad sellesse ja raputa lĂ€bi - imelihtne! Kui vĂ€ike segisti, siis vala 2/3 piimas alles peale segamist ja raputa uuesti lĂ€bi. Muidu on veidi kitsas. Kui tainas on nii 30min seisnus, siis kuumuta ahi 250-ne kraadini hoides muffinipanni ahjus ĂŒlemisel riiulil. VĂ”ta tuline pann vĂ€lja ja vala tilaga pudelist igasse avasse nii 1spl Ă”li. TĂ”sta pann uuesti ahju viieks minutiks. NĂŒĂŒd vĂ”ta pann kiiresti vĂ€lja ja jaga tainas vormidesse. Ja uuesti ahju, aga mitte enam pĂ€ris ĂŒlemisele riiulile. NĂŒĂŒd ei tohi 15min ahju ust avada. Meie ahi töötab nii tĂ€pselt, et kui kell heliseb - vĂ”id kohe vormi vĂ€lja tĂ”sta ja sööma asuda.

See on ĂŒks megavallatu toit. TĂ”eliselt lahe!

VĂ”ta klaas piima ja vala puding ĂŒle sulameega. TĂ€iuslik hommikueine!

Britid armastavad neid rostbiifi kĂ”rvale. VĂ”ib sĂŒĂŒa igasugu soolaste kastmetega, vahtrasiirupiga jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar