esmaspäev, 30. august 2010

Yorkshire´i pudingud




Plaanisin neid teha oma kümme korda ja alati tuli midagi vahele. Helina otsis korduvalt retsepti välja, aga ikka ei leidnud võimalust. Nüüd on siis tehtud! Eile tegin õhtumaiuseks ja sõime sulameega ära imekiirelt. Väikestele sodistamiseks mett ei lisanud. Maiasmokk Robin sõi 4 pudingut ära ilma vaidlemata.


Hommikul ärkasin olude sunnil vara ja tegin uued pudingud. Ikkagi laste viimane suvepäev ju. Kui taigen kiirelt (u.2min) valmistada, siis seni kui hommikusi toimetusi teha on paras aeg pudingud ahju tõsta. Taigen nimelt tahab nii 30 min. seista. Retsept on pärit Jamie Oliveri ´´Kokakoolist``.


Retsept 12-le pudingule.


3 muna


115g jahu


285ml piima


tsipa soola


12spl õli vormidesse




Kui sul on suur TW segisti, siis vala asjad sellesse ja raputa läbi - imelihtne! Kui väike segisti, siis vala 2/3 piimas alles peale segamist ja raputa uuesti läbi. Muidu on tsipa kitsas. Kui taigen on nii 30min ootanud, siis kuumuta ahi 250-ne kraadini hoides muffinipanni ahjus ülemisel riiulil. Võta tuline pann välja ja vala tilaga pudelist igasse avasse nii 1spl õli. Tõsta pann uuesti ahju viieks minutiks. Nüüd võta kiirelt pann välju ja jaga taigen vormidesse. Ja uuesti ahju, aga mitte päris ülemisele riiulile. Nüüd ei tohi 15min ahju ust avada. Meie ahi töötab nii osavalt, et kui kell heliseb -võid kohe vormi välja tõsta ja sööma asuda.


See on üks megavallatu toit. Tõeliselt lahe!


Võta klaas piima ja vala puding üle sulameega. Täiuslik hommikueine!


Britid armastavad neid rostbiifi kõrvale. Võib süüa igasugu soolaste kastmetega, vahtrasiirupiga jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar