reede, 20. august 2010

Suvikõrvitsa keeks.


Pean hoiatama, et suvikõrvitsa maitset keeksil pole. Maitseb üsna täidlase jõulukoogi moodi. Ülilihtne valmistada. Sattusin suvikõrvitsa riivimisega nii hoogu, et riivisin üle 5kg kõrvitsat sügavkülma. Nüüd on veel lihtsam keeksi valmistada.

Retsept:

2 muna

1 dl õli

1,5 dl suhkrut

250 g riivitud suvikõrvitsat

3,5 dl nisujahu

1,5-2 dl kaerajahu

1 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

1,5 tl kaneeli

100 g pekaanipähkleid vms.

Segatud ained valada keeksivormi ja küpsetada 175 kraadi juures 45 min. Peale võib ka mingi heleda glasuuri nuputada. Ja keeksi sisse võiks ka mustikaid proovida.
Sel korral sai juba söödud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar