pühapäev, 29. august 2010

Evelin Ilvese suvikõrvitsa kook.

Presidendiproua retsept: suvikõrvitsa-šokolaadi kook
5dl nisujahu
• 1dl jämedaid kaerahelbeid
• 4dl valget suhkrut
• 1,5-2dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
• 2 tl soodat + natuke sidrunimahla
• 1 tl küpsetuspulbrit
• 1/2 tl soola
• 1 tl jahvatatud kaneeli
• 4 muna• 3,5dl taimeõli
• 7,5dl riivitud suvikõrvitsat
• 1,5dl purustatud pähkleid või mandleid
• soovi korral värskeid või kuivatatud marju
Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid ja marjad.
Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta umbes 55-60 minutit. Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada. Aga see maitseb hea ka lihtsalt niisama ning säilib maitsvana vähemalt nädala (kui enne otsa ei saa).
Mina pole veel jõudnud seda valmistada, aga Robert tõi Jane tehtut. Täiega hea oli. Kui mul kõrvitsaid juurde kasvab, siis hakkan kohe riivima. Hetkel on kõik söödud ja uusi veel ei paista. Suvikõrvits tahab sooja ilma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar