Siin siis on retsept Annale ja Ly-le, mida Helina meile valmistas. Helina kiidab oma loomingut siiani. Selle valmistamine ei nõua erilisi oskusi ja on jõukohane isagi algajale kokkajale.
Põhi:
1pk Erika tordipulblit
150g võid
Täidis:
250g mascarponet
150g hapukoort
2 muna
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
3dl külmutatud vaarikaid
Pehme või näppida tordipulbriga ühtlaseks ja pudistada sellest 2/3 vormi. Ülejäänud kraam segada ühtlaseks ja viimasena lisada vaarikad. Segu valada purupõhjale ja kõige peale pudistada ülejäänud tordipulber. Küpsetada 200kraadises ahjus 30 minutit (mina küpsetan kõike pikemalt, seekord oli kook ahjus 40min).
Helinale veel üks näpuharjutus nimega "Manhattan cheesecake" :)
VastaKustutaJUBE lihtne, aga VÄGA maitsev!
Koostis:
Põhi:
8 tk Digestive-küpsiseid (või nt veidi rohkem Selga shokolaadikypsiseid - siis kysivad kõik, kas põhi on shokolaadist!)
2 sl suhkrut
50 g sulatatud võid
Täidis:
400 g Philadephia toorjuustu (full-fat)
75 g suhkrut
2 muna
0.5 tl vanilliekstrakti
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti
Valmistamine:
Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 20-23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.
PS- ma soovitaks enne viimase hapukoorekihi lisamist veel nt mangoviile või muud head ja paremat koogi peale panna (nii et see hapukoore alla jääb).