kolmapäev, 8. juuni 2011

Kõrvitsapannkoogid



Päevamenüü peaks koosnema nii 2/3 osas aedviljadest. Meie majas see väga ei õnnestu. Pole just lihtne meelitada lapsi keedukaalikat jne. sööma. Pannkoogid ´´töötavad´´ alati ja seega on sinna sisse võimalik peita mitmeid kasulikke toiduaineid. Sellel alates viimasest sügisest oleme küpsetiste sees söönud ära 2 suurt kõrvitsat, 2 pirakat muskaatkõrvitsat ja mitmed suvikõrvitsad.





Pannkoogisegu:


550ml riivitud kõrvitsat


2dl vett


3 mahemuna


2sl toorroosuhkrut


0,5tl soola


1tl küpsetuspulbrit


0,5tl soodat


1tl sidrunimahla


2dl + veel jahusegu (riisijahu/kartulitärklis/tatrajahu)





Sega kuivained kokku ja ülejäänud eraldi. Ühenda segud ja lisa jahu kuni segu on sarnane pehmele klimbitainale. Tainas ei peaks olema vedel, aga ka mitte tihke. Lase tainal nii 0,5-1h puhata ja küpseta seejärel u. 0,8cm paksused koogid (keskmisel kuumusel).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar