teisipäev, 24. mai 2011

šokolaadiküpsised

2dl jahu (gluteenivaba segu nt.)
1/2dl šokolaadi (vaata sisu)
1/2dl (riisi-, mandli-) piima
2/3dl kakaod/jaanikaunajahu
1tl küpsetuspulbrit
4tl linajahu
2tl vanilliekstrakti
2/3dl õli
1/2tl soola
1+1/4dl suhkurt/fruktoosi


Sega kuivained kokku ja eraldi ka vedelad ained, ning seejärel kõik omavahel. Segu peaks tulema mätsitav-pehme, mitte voolav ega pudine. Vajadusel lisa kas jahu või vedelikku. Seejärel vooli supilusikaga parajad kakud, või veereta kätevahel ja vajuta lapikuks (u. 5x0,8cm). Küpseta 180-200 kraadi juures u. 10-15min.

Koostisained vali vastavalt oma olemasolevale valikule ja kvaliteedinõuetele. Tulemus on rahuldust pakkuv igal juhul. Tõlkisin selle retsepti kuskilt klipilehelt ja valmistajaks on noor meeskokk. Kõik tundus nii lihtne ja tulemus oivaline. Ja nii on ka ise kokates. Tasub proovimist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar