teisipäev, 14. september 2010

Supid

Kõrvitsasupp:

25g taimset margariini
2 suurt sibulat
2 kartulit
900g kõrvitsat
2L puljongit
muskaatpähklit
vürtsiköömneid
soola
pipart
peterselli või murulauku kaunistuseks

Sibulad hautada magariinis, lisada ülejäänud ained, keeta pehmeks ja püreestada.


Supp ``After Christmas``:

Mida teha jõulupraest üle jäänud lihadega?
u. 0,5kg küpsetatud lihakraami
1-2 porgandit
2-3 kartulit
1 küüslaauguküüs
2 sibulat
1purk ehk 400g purustatud tomateid
sool, pipar, (rosmariini, fenkoli seemneid)
u. 1L vett
Tükelda kõik üsnagi viisakalt väikesteks kuubikuteks ja aseta potti. Hauta nii 0,5h ja maitsesta sobivalt. Vett võib lisada vastavalt sellele kui vesist suppi ollakse nõus sööma. Sellises supis võiks kulp enam-vähem potis püsti püsida. Ja kui hapukoort peale panna, siis see ei tohiks ära uppuda. Vägagi toitev supp!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar