esmaspäev, 13. september 2010

Dipp (hummus)

1 kikerherne konserv (või oad)
1(2) küüslaauguküüs
1tl sidrunimahla
2spl oliivõli
tsipa peent meresoola
pipart
1spl värsket koriandrit
Loputa herned, koori küüslaauk ja peenesta kõik koos köögikombainis. Õliga saab konsistentsi reguleerida. Soola ja pipart samuti sättida maitse järgi. Mulle meeldib seda leivale määrida või siis värske kurgiga dippida. Sobivad ka tortiljakrõpsud jms. Mõnusalt toitev ja tervislik pasta.
Teine retsept:
150g kuivi kikerherneid (leotada 12h, pesta,keeta tugevalt 10min ja 2h vaikselt)
2 sidruni mahl
2 küüslaauguküünt
2spl oliivõli
150ml tahiinit
pipart
soola

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar