teisipäev, 11. juuni 2013

Banaanimuffinid

275g GF jahu (nt riisijahu, kartulitärklis, maisimanna vms)
100-150g naturaalset roosuhkrut
12g fosfaadivaba küpsetuspulbrit
6g soola
3g ksantaankummi
3 suurt muna
150g palmirasva vms
10g vanillisuhkrut
500g kooritud ja korralikult valmis banaani

Aseta kõik korraga köögikombaini ja püreesta põhjalikult. Kehva kombaini korral võiks küpsetuspulbri ja ksantaankummi jahuga eelnevalt segada.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures muffinivormides kuldpruuniks. Heledamad muffinid on mahlasemad, tumedamad kuivemad. Mõlemad on igati head. Lihtne valmistada ja tänuväärne tulemus. Kuna tainas on poolvedel, siis vormidesse on mugav valada nn tilaga kannust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar