teisipäev, 11. juuni 2013

Kaneelirullid


Retsept proovimata. Salvestatud endale katsetamiseks "parema elu koolitus" lehelt. Vahetasin koostisaineid. Katsetan lähiajal kas töötab kõik nagu vaja:)
Pärmitainas:
250 ml riisipiima
60g rasvainet
2  muna
500g GF kaerajahu
30g presspärmi
50g suhkrut
5g soola
Kui tainas oli valmis, siis lasin sellel veel pool tundi rätiku all kerkida. Siis rullisin taigna nelinurkseks (mitte väga õhukeseks!) plaadiks.
Kaneelirullide sisu:
150g toiduõli
100g GF martsipani (tükeldada väikesteks tükkideks)
suur peotäis jõhvikaid või pohli
2-3 spl kaneeli
3-4 spl roosuhkrut
Sulatatud või pintselda taignaplaadile. Sega omavahel kaneel ja roosuhkur, puista segu plaadile. Plaadi keskosasse tee riba jõhvikatest ja martsipanitükkidest (et lahti lõigates oleks igal rullil martsipani-jõhvikasisu). Ja keera tainas rulli.
See viimane oli minu jaoks kõige raskem, sest kaerajahust tehtud pärmitainas on pudedam kui nisujahust. Kuid koos spaatliga sain lõpuks taigna rulli keeratud.
Kui tainas on rullis, siis lõika sellest ca 1cm viilud ja aseta ahjuplaadile. Küpseta ahjus 220C juures ca 15-20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar