neljapäev, 9. veebruar 2012

Krõbedad maasikasufleed



Sellest kogusest saab magustoidud suurele perele . Kasutades 300ml kausse sain 7 kuhjakesega portsu. Kuna suflee on väga õrn ja kohev, siis on see maiasmokale paras kogus. Pähklipuru annab olulise lisaväärtuse. See on ainuke suflee mis mulle maitseb:) Mässamist on, aga konti ei murra.

Krõbe ümbris:
200g pähkleid
100g naturaalset roosuhkrut
50g palmirasva (võid vms.)
u. 3sl (riisi-)jahu
Purusta pähklid ja pudista kõik koostisained omavahel puruseguks. Vajadusel lisa jahu või suhkrut. Küpseta ahjuplaadil helepruuniks. Tulemus peaks olema pähklimaitseline puru.

Serveerimiskausid:
Kausid peavad olema ahjus kasutatavad. Sobivad creme brulee vms. topsid. Pintselda kausid heldelt pehme palmirasvaga ja külmuta mõned minutid kuni rasv hangub. Puista kausid seest pähkliseguga heldelt üle. Kui sufleekreem pole veel valmis, siis hoia topse külmikus.

Suflee:
u. 1kg maasikaid (püree, külmutatud, toored, toormoos)
1-3cm ingverijuurt või 0.5-1tl ingverijahu
2-3sl maisitärklist
5-7 munavalget (turvalisi)
u. 1dl roosuhkrut
Keeda maasikad ingveriga läbi ja püreesta. Lisa kohe veega lahustatud maisitärklis. Kuumuta keemiseni. Jahuta maha (lumehanges:)). Vahusta munavalged hästi kohevaks ja lisa suhkur. Sega munad kokku jahtunud maasikamassiga. Sega vahtu säästes. Maitse!!! Tõsta vahusegu koge ettevalmistatud topsidesse väikese kuhjakesega ja kata pealt puruseguga. Küpseta 180 kraadi juures 10-15 min. Lase tsipa järelvalmida ahjus ja siis avatud ahjuuksega jahtuda. Muna peab olema seest küpsenud. Maitseb hästi kohe ja järgmisel päeval veel paremini. Kaunista maasikatega vms...ma ei jõudnud kuna kohe läksid käiku:)

PS! Koguseid tuleb alati  natuke ise tuunida, et saada sobivaim maitse sinu toorainetest. Maitse kõike mida kokku segad!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar