esmaspäev, 20. veebruar 2012

Vahvlid

Need ülilihtsad retseptid sain "Werz" vahvlijahu pakendilt. Proovisin ka oma jahuseguga (täistera riisijahu 90%+kartulitärklis 10% + natuke guarkummi). Taina tegemiseks koos paisumisajaga kulub 6 minutit, küpsetamiseks umbes 10 minutit. 
Kogus on mõeldud kahele sööjale.

Vaja läheb:

Magusad vahvlid

200ml mullidega mineraalvett nt Värska vesi
125g gluteenivaba jahu (-segu) nt Werz Pfannkuche+Waffel Mischung
1muna
2 sl mett


Soolased vahvlid

200ml mullivett
125g jahu (-segu)
1muna
soola

Mõõda kõik ained (TW) sheikerisse. Raputa ettevaatlikult ja lase eraldunud gaas regulaarselt välja. Vastasel korral eraldub segisti kaas koos seguga. Jäta tainas ootele umbes viieks minutiks ja seejärel küpseta.
Mina kasutasin katsetamise eesmärgil laenatud vahvliraudu mis on mõeldud õhukeste vahvlite tegemiseks. See retsept töötas hästi mitme jahuseguga. Guargum või xanthangum jahusegule lisatuna annab nätskemad vahvlid. Paksem tainas ilma nendeta aga krõbedama tulemuse. Jahu võib olenevalt jahusegu paisumisest tsipa juurde lisada.

Gluteenivabad jahusegud:
1. maisitärklis+riisijahu+kartulijahu+kartulitärklis
2. täistera riisijahu+riisitärklis+jaanileivajahu
3. maisitärklis+kartulitürklis+riisijahu+guarkummi
4. riisijahu+kartulijahu+maniokk+maisijahu+tatrajahu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar