Need ülilihtsad retseptid sain ``Werz`` vahvlijahu pakendist. Proovisin ka oma jahuseguga (täistera riisijahu 90%+kartulitärklis 10% + natuke guaarakummi). Taina tegemiseks koos paisumisajaga kulub 6min, küpsetamiseks umbes 10min. Kogus on mõeldud kahele isikule.
Vaja läheb:
Magusad vahvlid
200ml mullidega mineraalvett nt. Värska vesi
125g gluteenivaba jahu(-segu) nt. Werz Pfannkuche+Waffel Mischung
1muna
2 sl mett
Soolased vahvlid
200ml mullivett
125g jahu(-segu)
1muna
soola
Mõõda kõik ained (TW) shaker´isse. Raputa ettevaatlikult ja lase eraldunud gaas regulaarselt välja. Vastasel korral eraldub segisti kaas koos seguga. Jäta tainas ootele umbes viieks minutiks ja seejärel küpseta.
Mina kasutasin katsetamise eesmärgil laenatud vahvliraudu mis on mõeldud õhukeste vahvlite tegemiseks. See retsept töötas hästi mitme jahuseguga. Guar gum või xanthan gum jahusegule lisatuna annab nätskemad vahvlid. Paksem tainas ilma nendeta aga krõbedama tulemuse. Jahu võib olenevalt jahusegu paisumisest tsipa juurde lisada.
Gluteenivabad jahusegud:
1. maisitärklis+riisijahu+kartulijahu+kartulitärklis
2. täistera riisijahu 72%+riisitärklis+jaanileivajahu
3. maisitärklis+kartulitürklis+riisijahu+gluteenivaba nisutärklis+guarkummi
4. riisijahu+kartulijahu+maniokk+maisijahu+tatrajahu
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar