teisipäev, 17. jaanuar 2012

Täidetud ahjupannkoogid


Pannkoogid on kõigi lemmikud (kui nad on hästi valmistatud). Kui natuke rohkem sebida, võib täitsa korraliku lõuna neist välja meelitada.
Selle retsepti ajakulu on 1h kui liigutada tempokalt.

Täidis:
400-500g seahakkliha
2 suurt sibulat (tükelda)
1-2 vart sellerit (tükelda) või nt. 200g seeni
soola
piprasegu
petersell v. pitsasegu

Koogid:
3 mahemuna
500 ml vett
u. 4dl jahu (erinevad segud paisuvad erinevalt ja seega tuleb ise kogust jälgida)
soola
5 tilka steeviat või veidi suhkrut

Kaste:
Hästi sobib Bechamel kaste või hele lasanjekaste või:
2-3spl oliivõli
2spl jahu
soola
2spl kookoskoort
u. 300ml vett või puljongit
veidi kurkumit soovi korral (annab ilusa värvi ja sobib kookoskoorega)

Prae kergelt täidisained ja maitsesta oma soovi järgi.
Valmista vedel tainas. Küpseta õhukesed ja suure diameetriga koogid. Kaanega praadides saad pehmemad koogid mida on hea rullida. Kata koogid täidisega ja keera rulli. Lõika seejärel nii 2-3cm läbimõõduga rullid. Kui soovid, et koogid oleksid nätsked, kasuta taina valmistamisel nisujahu. Mina eelistan riisijahu 90%+kartulitärklis 10%+veidi guargummi (kui on).
Asjade käigu kiirendamiseks eelkuumuta ahi ja rulli koogid järjest samal ajal kui küpsetad. Aseta valmis seibid kohe õlitatud lasanje vormi.
Vala rullid üle kastmega ja aseta vorm ahju. Soovi korral võib ju rapudada peale riivjuustu. Küpseta 15min - 200 kraadi.
Kui laiskus on suur ja nälg ka, siis võib koogid süüa ära ennem ahju panekut:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar