kolmapäev, 31. märts 2010

Ameerika krõbedad šokolaadimunad







Eelmisal aastal sai tehtud neid maiustusi. Ajavad keedumuna isu täiega ära. Konkurentsitult parimad munad. Valmistamine pole sugugi keeruline. Mõnus käsitöö.




0.5 klaasi tuhksuhkurt
0.5 klaasi maapähklivõid
1 klaas krõbedad riisihelbed
1 tl vanillisuhkrut
100 g valget šokolaadi
150 g tumedat šokolaadi


1. Sega omavahel riisihelbed, pähklivõi, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. 2. Tõsta lusikaga küpsetuspaberile väikesed kogused ja veereta pallikeseks. Aseta paariks tunniks külma tahenema. 3. Sulata vesivannis šokolaad. 4. Vala trühvlivormi põhja veidi sulanud šokolaadi, lisa tahenenud pallike ja selle peale uus kiht šokolaadi. Soovi korral võid teha pallikesed ka kihilised ehk kahest šokolaadist. 5. Aseta valminud munad külma tahenema.# Pähklivõid leiad tavalisest poest, otsi seda ingliskeelse märksõna “peanut butter” järgi, tavaliselt on see kõrvuti šokolaadikreemidega. # Trühvlite tegemisel on suureks abiks silikoonist trühvlivorm, mis välimuselt meenutab muffinivormi, vaid augud on väiksemad. Alternatiivina võid pähklivõipallid ka niisama sulanud šokolaadi sisse kasta. # Kui satud paksu ja tükilise pähklivõi peale, sega pähklivõi õliga, kuni see muutub kreemjaks.
Kogustest valmib 20 muna.
Ühikutes on arvestatud 2.5 dl mahuga klaasi.



2 kommentaari:

  1. mis on krõbedad riisihelbed?

    VastaKustuta
  2. Krõbedad riisihelbed on sellised väiksed ovaalsed riisikrõpsud mida lapsed piimaga söövad. Mina olen kasutanud pruune , aga on ka valgeid.

    VastaKustuta