esmaspäev, 12. aprill 2010

Kodune Tiramisu


See on selline kõigile söödav magustoit. Olen saanud proovida igasuguseid Tiramisusid. Mõned on nii vänged, et mina neid süüa ei suuda. Ilmselt lapsed, rasedad ja teised tundliku meitsemeelega ammugi mitte. See ehk valmistab pettumuse mõnele nüristatud maitsemeeltega kodanikule. Aga konjakit võib ju lisada!

350g Lady fingers biskviite (müüakse nt. Kaubamajas)
1 suur pakk vahukoort
400-500 vanilli kohupiimakreemi, toorjuustu, mascarpone juustu vms.
u. 2spl head konjakit (nt. Courvoisier)
u. 2spl suhkrut
kakaod
1 suur tass kangemat musta kohvi

Vahusta koor suhkruga (võid lisada vaniljet) ja lisa kohupiim ning konjak. Vala nii 1/3 kreemi laia klaaskausi või lasagne vormi põhja. Immuta kiirelt biskviidid kohvis ja lao kreemile. Kata biskviidid kreemiga ja jätka tööd. Viimaseks kihiks jääb kreem.
Klassikalises lasagne vormis saab laduda täpselt kaks kihti küpsiseid.
Kui majas pole lapsi ja teisi tundlikke sööjaid, siis võib kohvi kangust ja konjaki kogust suurendada kordades. Kohvile võib ka lisada konjakit.
Tiramisu võiks külmkapis seista vähemalt 1h või valmistada eelmisel päeval. Ennem serveerimist sõelu peale kakao. Järgmise päeva hommikukohvi kõrvale ei jätku kindlasti! Tee uuesti!
Nii nämma....
Vormi võiks valida läbipaistva ja kõrgema jalaga - oleks eriti ilus tulemus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar