Ennem ahju panemist näeb olukord välja selline.
Igasugu lihadest eelistan mina kana. Ehk seetõttu, et mu lõualiiges suudab sellega kõige paremini hakkama saada.
- Alustuseks valan 250g head riisi ahjupotti, lisan natuke riisile sobivaid maitseaineid ja valan üle keeva veega nii, et vett on 2-3 cm üle riisi. Panen kaane peale ja jätan seisma. Kasutan siin head TW ahjupotti. Malmpott tuleks ennem riisi panemist keeva veega kuumutada.
- Võtan 2 suurt kanafileed ja lõikan pika, terava noaga seest õõnsaks. Nüüd täidan juustu ja poolitatud kuivatatud aprikoosidega. Vahel kasutan vaid musti ploome. Otsad kinnitan puutikkudega.
- Pruunistan kanafilee igast küljest kiirelt tulisel pannil ja tõstan ahjupotti riisile peale. Riis on selleks ajaks paisunud ja kana ei jää ujuma. Kana võib üle pintseldada nt. maitseõliga.
- Asetan kogu kupatuse ahju ja küpsetan 200kraadi juures 40min
- Samal ajal keedan kõrvale rohelisi ubasid. Valan külmutatud oad keevasse soolaga maitsestatud vette ja keedan nii 9-11 min. Kurnan ja lisan tsipa võid.
Kiire-lihtne-maitsev!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar