teisipäev, 2. märts 2010

Täidetud kanafilee

Ennem ahju panemist näeb olukord välja selline.


Igasugu lihadest eelistan mina kana. Ehk seetõttu, et mu lõualiiges suudab sellega kõige paremini hakkama saada.






  • Alustuseks valan 250g head riisi ahjupotti, lisan natuke riisile sobivaid maitseaineid ja valan üle keeva veega nii, et vett on 2-3 cm üle riisi. Panen kaane peale ja jätan seisma. Kasutan siin head TW ahjupotti. Malmpott tuleks ennem riisi panemist keeva veega kuumutada.




  • Võtan 2 suurt kanafileed ja lõikan pika, terava noaga seest õõnsaks. Nüüd täidan juustu ja poolitatud kuivatatud aprikoosidega. Vahel kasutan vaid musti ploome. Otsad kinnitan puutikkudega.




  • Pruunistan kanafilee igast küljest kiirelt tulisel pannil ja tõstan ahjupotti riisile peale. Riis on selleks ajaks paisunud ja kana ei jää ujuma. Kana võib üle pintseldada nt. maitseõliga.




  • Asetan kogu kupatuse ahju ja küpsetan 200kraadi juures 40min




  • Samal ajal keedan kõrvale rohelisi ubasid. Valan külmutatud oad keevasse soolaga maitsestatud vette ja keedan nii 9-11 min. Kurnan ja lisan tsipa võid.




Kiire-lihtne-maitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar