pühapäev, 25. märts 2012

Gluteenivaba shokolaaditort

Põhi:
200g shokolaadi
200g palmirasva/kookosõli
2,5 dl roosuhkrut
5 kanamuna
2dl GF jahusegu
1/2dl kakaojahu
1tl küpsetuspulbrit
1/2tl soodat
2tl valillisuhkrut
150g sojakoort vms

Täidis:
200g shokolaadi
300g magedat võid
4 munavalget
1,5dl suhkrut
4sl vett
2sl kakaojahu
2tl vanillisuhkrut

Tee nii:
Sulata shokolaad ja või koos, jahuta ja lisa kuivained. Vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks. Ühenda eelneva seguga ja lisa kõik ülejäänud ained. Vala segu võitatud u.24cm vormi. Küpseta u. 180-kraadises ahjus.
Sulata shokolaad. Sega kokku vesi ja suhkur ja kuumuta 120 kraadini. Vahusta munad tugevaks vahuks ja lisa peene joana kuum siirup. Vahusta pidevalt. Lisa pehme või ja ülejäänud ained aina vahustades.
Saadud kreem määri koogipõhja vahele ja peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar