kolmapäev, 9. märts 2011

Müslipulgad







Ostsin endale Tupperware T-bar komplekti ehk abivahendi müslipulkade valmistamiseks. Katsetasin kohe eile õhtul ja täna hommikul ka. Sain niipalju targemaks, et vorm ja press oleks tark õliga kergelt üle pintseldada. Vastasel korral mesine mass tsipa kleepub.

Koostis 1:
50 ml seesamiseemneid
50 ml seedriseemneid
100 ml päevalilleseemneid
200 ml kinoahelbeid (kaera, tatra vms.)
2 spl mett

Koostis 2:
50 ml seesamiseemneid
50 ml linaseemneid
100 ml päevalilleseemneid
100 ml rosinaid (kuivatatud jõhvikaid-kirsse)
100 ml kinoahelbeid (kaer vms.)
2spl mett

Koostis 3:
400 ml müslit
2 spl mett
Koostis 4:
50 ml seesamiseemneid
50 ml India pähkleid
50 ml kanepijahu
100 ml rosinaid
100 ml kinoahelbeid vms.
2 spl mett
Koostis 5:
50 ml seesamiseemneid
50 ml linaseemneid
100 ml India pähkleid
100 ml rosinaid
100 ml kinoahelbeid vms.
2 spl mett

Valmistamine:
Mõõda kaasasoleva pressi sees kuivained (50, 100ml on tähistatud). Seesami-seedri-päevalilleseemned võid kuumal pannil korra rõstida ja siis lisada mesi. Sega pidevalt ja lisa ülejäänud kraam. India jt. pähklid võib natuke purustada. Sega kuumutades u. 1 min. Kuumatundlikud ained võib lisada ka pärast panni pliidilt eemaldamist. Õlita väga kergelt vormid ja pressimisanuma põhi. Jaga segu kiirelt vormidesse ja pressi segu tugevalt kokku kaasasoleva pressiga. Aseta vormile kaas ja pane pulgad jahtuma (külmkappi). Vormist välja saad neid vormi põhja alt vajutades. Igatahes minu jaoks on see hea abiline. Nii on väga lihtne tervislik näks Robinile lasteaeda hommikusöögiks või külla minnes kaasa võtta. Ka Helina kes ennem kooli süüa ei jõua saab selle juba õhtul koolikotti pista. Vormidega kaasas on ka 1 reisitops ühele pulgale. Pakkisin kõik üksikult toidukilesse ja seega polegi eraldi pakendit vaja.
PS: Paljud pähklid sisaldavad Omega9 rasvhappeid, päevalilleseemned ja kanepijahu Omega 6 ja linaseemned, kanepijahu, seesamiseemned, Kreeka pähkel, kõrvitsaseemned Omega 3 rasvhappeid. Seega kombineerides erinevaid koostisosasid saate poputada enda ja pereliikmete aju. Võimalik, et nii on võimalik saada vajalikud ained kätte targemini kui kasvandusekalu süües!

1 kommentaar:

  1. Need müslipulgad maitsevad fantastiliselt! Ma ei ole sugugi kindel, kas neid ise tegema hakkan (tundus peenike kunst olema) aga sinult kavatsen neid küll tellida:)

    VastaKustuta