Põhi:
100g kookosrasva või võid
100g kookoshelbeid
2,5dl jahu (nt. riisi+kartuli)
1tl küpsetuspulbrit
1dl naturaalset pruuni suhkrut
1 muna
Sega kõik kokku ja pane ahju 175 kraadi 15min.
Täidis:
500-600g hapukat marjasegu (maarikas+kirss, pohlad)või toormoosi
1dl (moosi-)suhkrut
3sl kartuli/maisijahu
Sega kokku ja kuumuta läbi. Vala küpsenud põhjale.
Kate:
3dl helbeid (kaer, kinoa)
50ml seesamiseemneid
50ml päevalilleseemneid
3sl mett
Kuumata kiirelt läbi. Ja vala moosisegule. Aseta uuesti ahju ja küpseta kuldpruuniks.
Karamell:
1dl kookoskoort
1dl naturaalset pruuni suhkrut
2spl võid (kookos/palmirasva)
Sega kokku ja keeda karamelliseks (20-30min). Vala küpsenud ja veidi jahtunud koogile.
Valmistamine on lihtne, kuna hakkad järjest segama ja peale valama. Pliidil kuumutamine läheb kiirelt ja kui asju üsna paralleelselt teha, siis on kook 30-40 minutiga valmis.
Meie kook läheb lauale alles õhtul kui Robini vanaemale õnnitlusi läheme soovima. Robin käib juba pealt nokkimas. Räägib, et peaks lusikaga sööma...lase lusikaga proovida....läheme juba auto peale....
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar