teisipäev, 27. juuli 2010

Pesto

Tegin täna esimest korda ise pestot! Valmistun nimelt juba mitu kuud pasta valmistamiseks. Ja kuna pestol on lai kasutuspind, siis saan seda kasutada isegi siis kui pastani veel niipea ei jõua. Lisasin aineid pidevalt juurde, et maitse ja paksusaste oleks ok. Lisan allpool ligikaudse retsepti. Ise saab ju tegemise käigus maitset tuunida.
1 klaas basiilikulehti
3 oksa peterselli ilma varreta
1-2 spl sidrunimahla
1-1,5 dl oliivõli
3 spl riivitud parmesani (jahvatatud seesamiseemneid)
1pk (vist 50g) seedriseemneid
vajadusel natuke soola-pipart
1-2 küüslaauguküünt

Kuna mina uhmerdaja pole, siis tükeldasin kõik (käsi-)köögikombainiga. Väga lihtne: pesin ja tsentrifuugisin rohelise, lisasin kõik ülejäänud kraami ja jahvatasin keskmiselt peeneks. Õli võib lisada ka hiljem.
Sõime rõstitud Ciabatta-laadse saiaga ja lõikasime mõnusad tomatilõigud peale. Mina jäin ise väga rahule ja Helina kiitis ka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar