kolmapäev, 19. mai 2010

Jane seapraad fenkoliga.

Seapraad koorese fenkoli-tomati kastmega

Vali ilus kamara ja pekita seaprae tükk, ca 1 kg, tõmba nööridega kinni ja veereta soola-pipra ja fenkoliseemnete segus (2 spl). Pruunista ahjupotis oliivõli ja või segus.
Lisa ahjupotti üks suur pihutäis jämedalt hakitud fenkoli mugula või varre tükke ja samuti tükeldatud suurem sibul. Lisa 400gr konservtomati tükke (1 purk) koos mahlaga.
Küpseta 1 tund 200 kraadi juures.
Võta liha välja, pane fooliumisse seisma. Serveerimisel eemalda nöörid ja viiluta.
Potti jäänud „pudru“ aja pudrunuia abil läbi jämeda sõela – vedelam osa välja, viimseni pressida pole vaja. Lisa 1 spl suhkrut ja ca 100 ml vahukoort. Kuumuta kergelt ca 10 min (keemiseni). Maitse, vajadusel lisa soola-musta pipart või kui on liiga vürtsikas, veel koort.
Eriti hea keedetud pasta ja värske salatiga (tomat-kurk-marin-kurk-oliivid-lehtsalat).

Hakkan seda tegema esimesel võimalusel, seniks talletan retsepti kindlasse kohta.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar