Upside Down kookide eelis on see, et puuviljad-marjad ei kuiva ega kõrbe koogil ära, vaid jäävad karamellised ja mahlased.
Kevade esimene magusasaak aiast on rabarberid, seega on igal küpsetajal oma rabarberikoogi retsept saagi parimaks kasutamiseks.
Siin on üks eriti lihtne ja mugav koogiretsept:
Alustuseks tükelda peeneid rabarberivarsi umbes kahe klaasi jagu. Võta sobiv (nt silikoonist 26cm) koogivorm, pintselda õliga ja puista põhja (soovitavalt pruuni) suhkrut oma südametunnistuse järgi. Suhkrule vala ühtlaselt rabarberikiht, mis võiks olla vähemalt 3cm. Rabarberi ja suhkru vahekord on hea sättida endale meelepäraseks.
Tainas:
150 g head suhkrut
85 g kookosõli (praadimiseks sobiv oliivõli sobib ka)
1 tl vanillisuhkrut
3 suurt vs 4 väikest muna
180 g (GF) jahu
50 g mandlijahu (kui ei ole, siis eelmist jahu)
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,3 tl soola
115 g (vegan) jogurtit vms
150 g tükeldatud rabarberit
Koostisained on lihtne segada kokku mikseriga ja peale kohevaks segamist lisada juurde lisada käsitsi juurde rabarberid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar