pühapäev, 15. juuni 2025

Tagurpidi rabarberikook🥮

Upside Down kookide eelis on see, et puuviljad-marjad ei kuiva ega kõrbe koogil ära, vaid jäävad karamellised ja mahlased.

Kevade esimene magusasaak aiast on rabarberid, seega on igal küpsetajal oma rabarberikoogi retsept saagi parimaks kasutamiseks. 

Siin on üks eriti lihtne ja mugav koogiretsept:

Alustuseks tükelda peeneid rabarberivarsi umbes kahe klaasi jagu. Võta sobiv (nt silikoonist 26cm) koogivorm, pintselda õliga ja puista põhja (soovitavalt pruuni) suhkrut oma südametunnistuse järgi. Suhkrule vala ühtlaselt rabarberikiht, mis võiks olla vähemalt 3cm. Rabarberi ja suhkru vahekord on hea sättida endale meelepäraseks.

Tainas:

150 g head suhkrut

85 g kookosõli (praadimiseks sobiv oliivõli sobib ka)

1 tl vanillisuhkrut 

3 suurt vs 4 väikest muna

180 g (GF) jahu

50 g mandlijahu (kui ei ole, siis eelmist jahu)

1,5 tl küpsetuspulbrit

0,3 tl soola

115 g (vegan) jogurtit vms

150 g tükeldatud rabarberit




Koostisained on lihtne segada kokku mikseriga ja peale kohevaks segamist lisada juurde lisada käsitsi juurde rabarberid.

Kook valmib eelsoojendatud ahjus 190 kraadi juures 40 minutiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar