neljapäev, 6. august 2020

Suppama - SUP lauaga Eesti veekogudel




1. Pangodi järv - kaunis kohas kena järv. Vesi on soe ja järv piisavalt sügav. Rannaala on väike, kuid sealsele rahvahulgale piisav. Väga sobiv koht perega vaikselt suvitamiseks.

2. Saadjärv - ühiskondlik liivarand on pigem kruusaga kaetud. Rand on lärmakas. Üsna palju venekeelset, valjuhäälset rahvast koos isikliku muusikaga. Omaette mugavat olemist leida ei ole võimalik. Olemas ka väike purre, kuid see on ülerahvastatud. Supiga vette saab liivaalalt. Järv on sõitmiseks suur ja avarust piisavalt. Parkimine üsna lähedal, kuid mitte piisavate võimalustega suurust arvestades.

3. Verevi järv

4. Peipsi järv- Mustvee

5. Pühajärv

6. Nõo paisjärv - väike ja kodune. Parkimine tee ääres ja lähedal järvele. Rand on üsna kehva liivaga. Purre rannas puudub st vette saab otse liivarannast. Järv on väike ja kompaktne, lastega sõitmiseks hästi turvaline suurus. On võimalik sõita ka ümber saare. Miinuseks see, et koerte ujutamine ei ole piiratud. 

7. Marguse spordibaasi järv (nime ei tea)

8. Kääriku järv

9. Valgeranna

10. Ojako rand

11. Rummu karjäär

12. Kurepalu järv

13. Kamari järv - uus ja kaasaegne veespordikeskus. Veelauaga jms sõitmiseks peab olema eelbroneering, sest kohapeal vabu sõiduaegu pakkuda ei ole. Rentida saab ka sup lauda, kuid valik on väike.  Lauaga saab vette otse rannast. Sup lauaga saab sõita ka Põltsamaa jõele. Järv ja jõgi on osaliselt taimestikuga kaetud, vabad on veealad, kus sõidetakse motoriseeritud veesõidukitega. Kahjuks on järvel piiramata nt skuutrite sõiduala st supiga samal ajal järvel olla on veidi ebakindel sõita. Lastega supitamiseks ei ole seetõttu hea järv. Rand on veel veidi "toores", kuid olemas on korralik, tasuta seikluspark. PS lubatud on rannas koerte vabalt jalutamine!
Parkla on rannale lähedal, kuid liiga väike.

14. Viljandi järv - suur rand koos purde, hüppetorni ja eraldatud basseinidega. Rannas olemas korralik mänguplats erinevas vanuses lastele. Parkla on rannale lähedal ja tasuta. Supiga vetteminek väga mugav. Järv on ilus. Põhirannale vastaskaldal on ka korralik purre. Supiga vastaskaldalt põhirannele sõites avaneb lummav vaade linnale. Liialdamata kõige parem supijärv lastega perele.

15. Alatskivi järv - kaunis asukoht, kuid järv on peaaegu 100% veetaimedega kaetud. Vette saada väga mugav, olemas korralik purre. Auto saab parkida parklasse järvele hästi lähedale. Asupaik laste jaoks igav.

16. Nõuni järv - järvele pääs väga lihtne ja mugav. Rannas korralik purre. Vesi hästi selge. Järv on suur ja väga kena koos vesirooside ja -kuppudega. Lastele lisategevused rannas puuduvad.

17. Mustjärv, asub Meenikunno rabas. Ilus! Tasub külastada kõiki rabajärvi ja suurematel supitada. Mustjärvele on väga lihtne autoga ligi saada ja samuti supiga järvele. Imeilusate vaadetega järv. Kindlasti tasub läbida matkarada, mille ääres on hooajal hulgaliselt seeni, mustikaid või jõhvikaid. Ideaalne koht perepäeva veetmiseks. Toidukohad läheduses puuduvad täielikult st vajadusel tuleb oma jook-toit kaasa võtta.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar