neljapäev, 30. november 2017

Tuuletasku vs ekleer


Juhtusin eile vaatama "Eesti parim pagar" teist osa ja teemaks oli ekleer. Olin hämmingus, et tulemused olid nii nirud. Tegelikult on ju tegemist väga osavate küpsetajatega. Olen keedutainast tooteid alati armastanud - pretensioonitu maitse ja vähe saiast ollust. Alates sellest, kui ca 7-8 aastat tagasi läksin üle GF küpsetistele, olen tuuletaskuid ise valmistanud vaid korra ja need ei tulnud ideaalsed. Kuna aastatega on GF-toorainete ja -retseptide kvaliteet kordades paranenud, siis olin kohe valmis uuesti proovima.

Algus: lülita ahi soojenema (200 kraadi C).

Tainas:
1. 90g pooltäistera GF riisijahu+kartulitärklis+1tl guarkummi segada hoolikalt kokku
2. 250g vett+100g Keiju margariini (tumesinine vegan)+natuke roosisoola kuumutasin paksupõhjalises potis
3. Vaikselt keevale segule valada juurde jahusegu ja vispeldada kiiresti ühtlaseks. Jätta veidikeseks jahtuma ja siis vispeldada juurde 3 suuremat muna (võtsin külmad munad). Kui segu on väga tihke ja ei segune ühtlaseks, siis saumiksriga saab segu ühtlaseks. Õnnestumise huvides tuleks tegutseda väga kiirelt!

Aseta segu pritskotti ja pigista ahjuplaadile sobivad kujud. Küpseta 25-30 min ilma ahjuust vahepeal avamata. Kui tundub, et on juba varem küpsed, siis võiks ühe välja võtta ja pooleks lõigata (seest võib olla toores).

Täidis:
Meie lapsed ei olnud nõus saates kasutatud hernetäidisega - nende kindel arvamus oli, et sellised küpsetised peavad olema magusad. Kombineerisin siis tunde järgi segu, mille püreestasin koguseid sujuvalt reguleerides.

Ained:
India pähklid    - peotäis
Kookosmass - 200g
Mesi - ca supilusikas
Kookosest kondenspiim

Segu on magus ja ülitoitev, aga hea. Meest võiks isegi loobuda.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar