1/4 cup orgaanilist palmiõli
1/2cup tumedat suhkrut
Kuumuta suhkur ja palmirasv keskmisel kuumusel ühtlaseks (mõned minutid) ja vala koogivormi põhja (24-26cm diam). Kui on kuumakindel vorm, võib sellel kohe karamelli kokku kuumutada.
Valmis segule aseta nõrutatud ananassirõngad (pisemaid 7tk). Iga ananassirõnga keskele aseta kirss. Selle peale vala tainas järgmistest ainetest:
1/3cup palmiõli
2/3cup riisipiima
3/4tl siidriäädikat
3sl vett
1sl linaseemne jahu
1,5cup GF jahusegu
2tl küpsetuspulbrit
0,5tl soodat
0,5tl xanthan gum
0,5tl soola
1cup head suhkrut
1tl vanilliekstrakti
Linaseemnejahu ja vesi sega kokku. Jäta paisuma. Piim ja äädikas sega kokku. Jäta seisma mõneks minutiks. Ühenda kuivained jne. Paras tainas on poolvedel.
Küpseta ligi 30 min. Peale küpsemist võiks väljalülitatud ahjus kook puhata ligi 0,25h. Aseta koogile koogivaagen ja kalluta vormist ettevaatlikult välja. Päris jahtunud kook vormist välja ilmselt ei tule.
Serveeri koos jäätisega:)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar