kolmapäev, 30. november 2011

Robini Tosca kook















Väga mõnus kook ja vaeva üsna vähe.
Kate:
50g võid
0,5dl naturaalset suhkrut
200-300g pähkleid-mandleid (rosinaid võib ka tsipa)
1sl (riisi-)jahu
1sl mandli/apelsini/astelpaju-likööri või apelsinimahla

Aseta kõik potti ja kuumuta läbi nii 5min jooksul.
Põhi:
100g võid
2 muna
1,5dl naturaalset suhkrut
2dl (riisi-)jahu
1tl küpsetuspulbrit
2sl likööri või mahla (nagu eespool)

Vahusta munad, lisa liköör jt. ained seaduspäraselt.
Küpseta põhi nt. silikoonvormis diam. 24cm. Sobib 175 kraadi ja u. 20 min. Seejärel vala kuldkollasele põhjale pähklikate. Küpseta edasi u. 15min.
Pilt ei ole just väga hästi õnnestunud (kindlasti pildistan millalgi uuesti), aga muidu on see väga isuäratava välimusega kook. Ja maitseb vägagi hästi.  Mina tegin kohe kaks korraga sellel korral. Üks mässamine ja käiku lähevad meil kõik koogid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar