pühapäev, 21. november 2010

Robini kanepipizza

Kanepijahu on vägagi kasulik toiduaine, millega võiks paljudes küpsetistes asendada jahu nii 10% ulatuses. Sisaldab kvaliteetseid Omega 3 ja Omega 6 rasvhappeid.
400-450 ml sooja vett
2tl kuivpärmi
1tl meresoola
1tl toorroosuhkrut
2spl riisiõli
60g kartulihelbeid
40g kanepjahu
200g riisijahu
Viis esimest komponenti segada kokku ja lubada neil nii 5min oodata. Siis segada juurde ülejäänud ained. Kokku peaks saama sellise kuhjas seisva paksu pudru, mitte voolava püree. Vajadusel võib juurde lisada riisijahu. Jäta kerkima u. üheks tunniks. Peale kerkimist määri taigen köögispaatliga ringikujuliselt silikoonist küpsetusalusele. Kasuta aluse seda poolt millel on ringid peale märgitud. Nii on lihtne ilusad pizzapõhjad saada. Sellest kogusest saab 3 suurt 28cm diameetriga õhukest pizzapõhja. Eelküpseta põhi u. 10 min.
Peale saab lisada seda mida keegi soovib. Robin saab oma pizza ilma juustuta, aga selle eest ohtra ananassi-sibula-hakklihaga. Määri eelküpsenud pizzapõhi tomatipasta või ketšupiga. Peale puista nt. praetud hakkliha-sibula-küüslaaugu segu ja sellele ananassi, oliivi, tuunikala...pizzamaitseainet, juustu, oliivõli......Küpseta!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar